Afgelegde weg

Onze vzw is nog in volle opbouw. Noeste arbeid wordt verricht om de infrastructuur af te stellen op z'n doel. Maar we komen nog van veel verder. Een een aantal jaar geleden was er nog geen sprake van een gebouw en statuten waren nog in aanmaak. Ondertussen hebben we een geklasseerde hoeve met uitzicht op heuvelland op de kop kunnen tikken, het is te zeggen, een 27 jarenpacht is ons te beurt gevallen waardoor we toch al in de mogelijkheid zijn iets duurzaams op te bouwen. Graag deel ik met jullie onze toekomstplannen via deze weg. Waar we naar toe willen, hoe we dit trachten te doen, op welke termijn en hoe jij daar ons een handje bij kan helpen.

De bedoelingen zijn reeds duidelijk de manier waarop wil ik hieronder graag toelichten.

Zoals ik al zei hebben we een mooie hoeve ter onze beschikking en deze hoeve is groot, héél groot evenals onze plannen...

Aan de hand van een winkel/Kaffé/cultuurhuis willen we een plaats creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is een poort naar de wereld voor diegene die bij ons tewerkgesteld zijn en vanuit een isolement toch weer opzoek zijn naar een toegang tot de maatschappij. Deze poort staat tevens ook open voor iedereen die zin heeft om te proeven van het boerderijleven. Het meeste wat geserveerd wordt is van eigen-makelij het overige is streekgebonden en/of biologisch. De meubeltjes zijn eigenhandig verzameld en gerestaureerd in het atelier. In het winkeltje vind je onze groenten, sappen, zuivel en andere creaties afkomstig uit georganiseerde activiteiten. In deze ruimte worden kunstwerken geëxposeerd, muzikale avonden gehouden onder de noemer Haute Culture, vinden gezamenlijke brei-en naaimomenten plaats, zodangsebrunches en voordrachten en allerlei kinderactiviteiten gehouden.

We willen mensen graag betrekken in onze dagelijkse bezigheden...

Renovatieatelier: Hier gaan we samen opzoek naar oude meubeltjes. Gaan deze afhalen en in het atelier restaureren we ze.
Zuivelarij:Het zuster bedrijf Stoppel heeft eigen koeien en bijgevolg ook heerlijke melk. Stek maakt van een deel van de melk, kaas, yoghurt, platte kaas en boter. Deze producten worden verkocht in ons winkel/Kaffé.
Tuinbouwatelier: Dit atelier staat in voor het onderhoud van het domein en het meehelpen op de akker. Ook het samenstellen van de groentepakketten en het klaarzetten van de groenten in de winkel. Het kleinfruit wordt verzorgd en in het plukseizoen gaan de plukkers aan de slag. 
Bakatelier:Hier wordt er wekelijks brood gebakken en allerhande ander gebak voor in het Kaffé. Ook de voorafgaande activiteiten rond het schonen van het graan en het brengen naar de molenaars behoord tot de taken van dit atelier.(in wording)
Dierenatelier Het opnemen van de zorg voor de dieren. Stallen uitmesten, eten geven, meehelpen bij opslaan wintervoorraad.


Op geregelde tijdstippen organiseren we activiteiten
Dit kan gaan van voordrachten tot workshops, van feesten tot activiteiten op verplaatsing.
Bij dit alles staat de band tussen mensen en mens en natuur centraal. 
Wil je weten wanneer wat georganiseerd wordt hou dan onze webstek goed in de gaten want daar worden deze steeds aangekondigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten