dinsdag 17 december 2013

Dakpannen à volonté.

De voorbije week was 'erfgoed' op de hoeve. Steeds erg spannend of dat ook hij tevreden is hoe we de hoeve bejegenen. De angst bleek voor niets nodig. Hij zag dat het goed was en was zelf lichtjes enthousiast of misschien was het enkel mijn vreugde om zijn goedkeurend oog die alle spanning wegveegde van tafel.

De plannen liggen reeds klaar voor het renoveren van het dak van het kleine schuurtje. Het metselwerk werd vorige zomer grondig aangepakt. Als we deze ruimte willen omtoveren tot zuivel-atelier dan is deze verbouwing noodzakelijk.

Vorige week ging ik alvast opzoek naar dé zeer uitzonderlijke, oude en mooie pannen die het dak rijk is. In eerste instantie leek het een onbegonnen zaak, 'experts' spraken van een moeilijke kwestie.

Ik vond op een tweedehands site soortgelijke pannen, wel een stuk of 2000, gratis en voor niets. Niet helemaal dezelfde en ook niet zo mooi als de oorspronkelijke, maar toch...
We besloten ze te gaan halen. 


We waren nog niet helemaal thuis of ik kreeg te horen dat er bij een afbraakhandelaar hier niet ver in de buurt precies dezelfde dakpannen te verkrijgen zijn. Wat een luxe-probleem!
Keuze genoeg en werk met hopen.
Dank aan iedereen die mee opzoek ging naar dé pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten