vrijdag 29 mei 2015

Tja, het kan wel eens gebeuren dat een mens niet meer kan volgen...

De dagen gingen zomaar aan mij voorbij, volgestouwd met drukke bezigheden, graag willen delen met de wereld, maar 's avonds bij het binnen komen niet meer instaat te zijn tot ook maar iets.
Maar nu, speciaal vandaag, omdat het de eerste dag is die rustiger in planning lijkt en niets nog echt moet moet, geef ik jullie een kleine en korte weergave van wat er gebeurd is in al die tijd dat er op deze webstek klaarblijkelijk niets te bespeuren viel.

Al een poos geleden hadden we het plan opgevat om geregeld eens te gaan op een ander. Eens kijken welke projecten er nog zo het bekijken waard zijn. Initiatieven die creatief op welzijns-gebied bezig zijn bezoeken. Ons laten inspireren...'Stek op Stap' we maakten er werk van. 
30 maart trokken we met het bestuur en wat Stek-vriendinnen naar Gent. De Kromme boom (http://www.dekrommeboom.be) de Bekwame boon (http://www.debekwameboon.be) en De Vieze gasten (http://www.deviezegasten.org) stonden op de agenda. Elk héél anders en apart maar zo verrijkend te proeven van die verscheidenheid en inzet ten goede van de medemens.
De volgende uitstap is in de maak - Kortrijk is de stad die we aan doen - hebben jullie'must see- ideeën' laat ons zeker iets weten.

Mannen in de minderheid vooraan...

Vrouwen achteraan

Bij de Vieze gasten

Beeld martiaal ontbreekt ons dan weer van het eerste Instant Kaffé (18/04)in samenwerking met Stinstage. En dat is enkel goed nieuws want dit wil zeggen dat het zo fijn was dat we vergaten kiekjes te nemen of beter gezegd het moment niet hebben gevonden, we hadden namelijk veel beters te doen, zoals dansen, babbelen en natuurlijk ook iedereen voorzien van drank, hapjes en warmte van't vuur. Want dit laatste konden we wel gebruiken. Hoe mooi de dag ook was, 's avonds was het erg koud. Die les hebben we alvast geleerd, geen Instant Kaffé nog zo vroeg op het jaar.
Op naar de volgende...
Schrijf alvast in uw agenda 26/06 en 28/08 is het weer zover.
Meer info algauw op onze webstek.

Wat hebben we dan nog gehad? 
Free llama, een Ieperse muziekband met een groot hart stelden hun eerste CD voor aan het grote publiek. De opbrengsten werden verdeeld over twee goede doelen, Stek vzw was blij zich te mogen rekenen tot één van hen. De zaal zat vol, zij blij en wij blij! 

Tussen alle feestelijkheden door is er ook hard gewerkt. 
Dankzij de kranen-man kwam er schot in de zaak. Hoopjes aarde vonden hun definitieve bestemming, bloemenborder kreeg eindelijk een vorm en de mesthoop die niet langer gebruikt werd voor deze bestemming werd omgetoverd tot een voorlopig grasveldje. 
Zijweg werd geëffend en word nu eindelijk toegankelijk voor grote maar ook kleinere tractoren en andere verhicles.
Gemaaid, gewied, geplant en verplant.
Het ene bezoek na het andere werd vriendelijk onthaald en rondgeleid. 
Dossiers werden geschreven en afgerond. 
Kinderen en kinderen en nog eens kinderen kwamen meedraaien op de boerderij. Het nieuwe leven op de boerderij werd omarmd...Kalfjes, kuikentjes en poesjes werden geknuffeld naar hartelust. 
Dat het lente is hebben we geweten! Wat een tijd.

Op de warmste dagen hebben we het geluk onze heerlijke zwemput te hebben. Tussen twee partijen door werden er baantjes getrokken.
De water ratjes zijn weer helemaal terug!Naar de zomer toe willen we ons gaan voorbereiden op nog meer vertier en plezier. Kamping Stek krijgt meer vorm. Badhuis wordt geprofessionaliseerd, steiger is reeds een feit.Nog plannen voor een open-keuken en een oven, een proefsessie onder stek-vrienden en we zijn klaar voor de zomer.
Zin in een leuke 'dichtbij-vakantie' neem zeker Kamping Stek in overweging!

En als afsluiter nog even het heugelijke nieuws vermelden dat het eerste dossier is gelezen en goedgekeurd! Dit verdiend een bloemetje dacht Anna...en wij kunnen weer aan de slag :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten