maandag 2 mei 2016

T' zit erop

Ik ben terug, en dit al een eindje. Het gebeurde stilletjes want het doel, Santiago, was niet bereikt. Het voelde vreemd aan om hetgeen waarvan je van overtuigd bent te kunnen, niet te halen. Het was buiten m'n wil om, er was niets tegen te beginnen. Ik kon alleen maar aanvaarden en loslaten dat dit niet of toch niet nu voor mij was weggelegd. Een zware blessure aan beide voeten, het verdict viel in Bordeaux. Daar was het einde - na een dikke duizend kilometer stappen moest ik forfait geven.
Hard te aanvaarden dat dit het was maar het verlangen naar huis en er binnenkort ook te kunnen zijn, verzachte de pijn. Nog een paar weken in Frankrijk gebleven om de dingen te kunnen plaatsen, het lijf te doen rusten en de terugkeer voor te bereiden.

Thuis komen was heerlijk. Het warme nest, de liefde van m'n gezin, wat deed dat goed. Ik wilde niet te bruusk alles weer ingang steken. Even thuis komen en alles in zijn kleinigheid nemen zoals het kwam. Mijn verhaal brengen en herbeleven aan de hand van mijn dagboek.

Nu, een maand en half later...ik ben dankbaar en blij voor wat het me bracht. Bewust en onbewust heeft het iets toegevoegd aan mijn leven, aan mijn zijn. Ik ben nog steeds Katrien maar weer een beetje rijker.

Ik wil iedereen bedanken die me gesteund en ondersteund heeft in deze periode.
In het bijzonder m'n man en kindertjes, mijn zus en het gehele Stek-team
(Hendrik, ik hoop dat jij je absoluut hier aangesproken voelt)

En zo is de het gegaan en zo is het ook weer gestart.
Haute Culture bracht ons vorige maand de Bony King vooraf gegaan door A Sweet Yourneyman's Tale. De paasvakantie werd dan weer gevuld met Barak Brik à Brak, bakateljee en een boerderijdagje, ja nee die kindertjes hadden niets tekort. En dit weekend sloten we het Haute Culture seizoen dan weer af met Steven Mahieu. Wat hebben we gelachen, wat deed het ons deugd.
Stek leeft en herleeft. De lente brengt niet alleen veel veldwerk voort maar ook nieuwe plannen.

Speciaal voor jullie:

Koken met Anna
Op een boerderij, aan de bron van gezond, eerlijk en heerlijk voedsel gaan we aan de slag met wat het land voortbrengt, hetgeen boer Fien geteeld heeft met liefde. Met Anna als keukenprinses gaan we aan de slag om te leren koken met seizoensgebonden groenten (18/05). Koken zonder vlees en meer met granen (15/06) Welkom in Stek en Stoppel. Inschrijven via info@stekvzw.be
15€/pers. 19u30-21u30


Boerderijwinkel
Vanaf 1 Juni gaat deze open. Je vind er groenten en zuivel allerlei, in het seizoen ook aardbeien (jaja, ze zijn er bijna terug!) het cafétje is tegelijkertijd open waardoor boodschappen doen best gezellig wordt (zeker met een zomers terras erbij)
Elke woensdag en zaterdag namiddag van 14u-17u

Instant Kaffé
De gewoonte zit er reeds helemaal in. Ook deze zomer zijn we er dus weer bij.
Schrijf alvast in jullie agenda 25 juni en 27 augustus.

Tot één van de volgende!

Katrien
Geen opmerkingen:

Een reactie posten